Sinds afgelopen week ben ik burgerraadslid voor de fractie D66+GroenLinks. Ik ben, als jongste dochter van Wanten Pierre, geboren en getogen in Sevenum, ben getrouwd en moeder van twee inmiddels volwassen kinderen. Al vele jaren woon ik op ’t Zaerumse Klaef, wat er mede voor gezorgd heeft dat ik zeer geïnteresseerd ben in de lokale politiek. Ik werk vanaf 2006 bij de Mutsaersstichting in Venlo. Zorg voor jongeren staat voor mij dus hoog in het vaandel. Dit neemt niet weg dat ik ook ouderenzorg erg belangrijk vind. Alle zorg vind ik belangrijk.

Na een lange periode van strijd voor onze eigen leefomgeving en na vaak te hebben geroepen dat politiek niet bij me zou passen, zit ik nu
dus toch op deze stoel. Ik bleef zaken op de voet volgen en uiteindelijk besefte ik dat ik me toch graag zou willen inzetten voor onze gemeenschap.

Het spreekwoordelijke bloed kruipt dus toch waar het niet gaan kan. De partij waarbij ik dat wil doen, lag voor de hand. D66+GroenLinks,
een partij die bij me past. Een partij die onderwijs hoog in het vaandel heeft staan. Goed onderwijs, op alle niveaus, is van reuze belang. Een partij die de voordelen van samenwerken in Europa ziet en tevens helder heeft dat we veel zuiniger zullen moeten omgaan met onze aardbol.

Daarmee samenhangt een voor mij passende en gezonde kijk op de veehouderij. Een mooie tak van sport, zolang de gevolgen binnen de perken blijven. En momenteel is dit door de concentratie van vee-industrie (grotendeels bestemd voor export) in ons eigen Noord-Limburg en in Oost- en Noord-Brabant, niet meer het geval. Gelukkig wordt dat inmiddels breed gedragen en komt het ene na het
andere rapport naar buiten, waarin de negatieve gevolgen van de enorme schaalvergroting van de afgelopen jaren, worden belicht.

De noodzaak van nieuwe regels, als ook de nieuwe Omgevingswet, zorgen dat er voor gemeentes veel werk aan de winkel is. Er liggen vele
uitdagingen. Ik hoop dat het me lukt om daar, in onze mooie gemeente, een steentje aan bij te dragen.

Ik heb er zin in.

Thea Lemmen, D66+GroenLinks