Dank u voor uw stem en daarmee uw vertrouwen in D66+GroenLinks. De verkiezingen zijn achter de rug, de uitslag is bekend. Met een verrassende winst voor ons, D66+GroenLinks: vier zetels, een verdubbeling. Een duidelijk signaal van u, de kiezer.

“Super”, reageerde onze lijsttrekker Jim Weijs. De combinatie van D66 met Groen Links was een goed besluit. Er waren nauwelijks echte verschillen tussen de beide partijen. Logisch dus dat we samen zouden gaan. Bijkomend voordeel: geen verdere versnippering van partijen in de raad. Nu vormen we een prima, eensgezind en hecht blok. Het CDA won een zetel waarmee we hen feliciteren. Zo ook de VVD die met 2 zetels de raad binnenkwam. De andere partijen verloren 1 of meer zetels. Als je vier raadsjaren je best doet dan is verlies zuur.

En nu? Het is een goede gewoonte dat de grootste partij het initiatief neemt. Maar ook dat winnaars serieus bij de gesprekken om een bestuur te vormen worden betrokken. Wij, D66+GroenLinks gaan voor een nieuw geluid, een nieuwe lente. We gaan meepraten en meedenken om te komen tot een goede coalitie waar de deelnemende partijen samen het beste voor hebben met de inwoners van Horst aan de Maas. Maar ook waar in we onszelf herkennen. Waar partijen samen gaan om een goed bestuur te vormen moeten ze ook echt samen willen werken, met respect naar elkaar. Dan komt er een gedragen programma waar de inwoners van Horst aan de Maas beter van worden. Daar willen we graag een steen aan bijdragen. We willen ons stinkende best doen voor u.